Utställning 2022

"Så nära, men med avstånd till varandra"


Äntligen har den andra upplagan av Skärholmen vårsalong 2022 invigts!

Utställningens tema i år är "Så nära, men med avstånd till varandra".

Pandemin har en koppling till utställningens tema "Så nära, men med avstånd till varandra". Det handlar om hur vi lever tillsammans, hur konstnärer kommunicerar och uttrycker sig utifrån sina olika erfarenheter eller konstnärliga världar.


I årets utställning ser vi olika uttryck som måleri och teckning, och också grafiska tekniker, installationer, textilkonst, videokonst och dokumentär video.


I den här utställningen presenteras 52 konstverk av 43 konstnärer mellan 20 och 84 år. Alla har lokal förankring till Skärholmens stadsdel. De flesta bor här eller kommer härifrån. Vissa är etablerade konstnärer, andra har hållit på med konst under många år men sällan haft möjlighet att ställa ut. Vissa har studerat konst eller gör det just nu, andra gillar bara att skapa.


Genom detta projekt vill vi skapa en plats för att lyfta fram lokala konstnärer. Besökare får möjlighet att se och inspireras av den kreativitet som finns här i vårt närområde.


I dessa skakiga tider där vi inte kommer ur en kris innan nästa börjar, är närhet än viktigare för att kämpa mot skapandet av distans, olikhet och uppdelning mellan människor. Skärholmens vårsalong har som mål att minska avstånden och föra oss närmare varandra.


Tack till konstnärerna som medverkar i utställningen.

Tack till FOLK i Skärholmen för allt stöd och samarbete.

Tack alla ni som kommit för att se utställningen.

Raul Leon Alvarez