Open call  Skärholmens Vårsalong 2022 

Välkommen att ansöka till Skärholmens vårsalong 2022!


Ansökningsperiod: deadline 11 februari
Utställningsperiod: 18 mars-30 april
Plats: FOLKs utställningsrum Ateljé SKHLM

Vi söker dig som är konstintresserad, konstnär, såväl amatör som etablerad över 15 år, bosatt i Skärholmens stadsdel (Bredäng, Sätra, Skärholmen, Vårberg) eller har en särskild anknytning till dessa platser. Skicka in dina konstverk (t ex teckning, måleri, grafiska konstformer, skulptur, fotografi, videokonst, performance, keramik eller installationer) till oss för att komma med i Skärholmens Vårsalong.

 

MER OM SKÄRHOLMENS VÅRSALONG
För andra året i rad organiserar FOLK, genom initiativtagaren Raul Leon Alvarez, Skärholmens Vårsalong. Det är en årlig utställning där lokala konstnärer kan träffas och visa sina verk samtidigt som det ger invånare möjligheten att uppskatta och upptäcka konsten som skapas i vår stadsdel. Genom vårsalongen får lokala konstnärer möjlighet att hitta en utställningsmöjlighet i lokalområdet. Konst händer också utanför city!


Årets tema är ”Så nära, men med avstånd till varandra” som handlar om hur vi lever som individer inom en gemenskap. Covid-19-pandemin har skapat en rad sociala och personliga konsekvenser. Vi har samlats i en gemensam oro, samtidigt påminns vi ständigt om att hålla avstånd till varandra. Genom temat vill vi reflektera kring hur vi lever i vårt samhälle; hur vi utvecklas eller invecklas och på något sätt är förenade i ett gemenskapssystem – om än långt ifrån varandra. Det är upp till konstnären att hur hen vill tolka temat. (Mer om temat, klicka här!) 


MER OM ANSÖKAN
Skicka in din ansökan genom att svara på frågorna i nedan online-forumulär

https://docs.google.com/forms/d/1Cd0r30U8egyczCksvt1p_dpIhaJs2w1I1GXmizfiXSU/edit


Sista datum för att ansöka är 11 februari


Varje sökande kan ansöka med upp till tre konstverk. Efter ansökningsperiodens slut kommer en jury att gå igenom alla ansökningar och välja ut de konstverk (ett eller flera) som kommer att delta i utställningen. Beslut till alla sökande meddelas 23 februari.
Videokonstnärer skickar en kopia av sina verk och performancekonstnärer skickar en inspelning av sitt verk. De inskickade bilderna ska ha en bra upplösning som fungerar för tryck och för använda på hemsidan. Juryn kommer att ansvara för att välja bland bilderna och avgöra om verken (ett eller flera) kommer att delta i utställningen.

Att visa dina konstverk i utställningen ger oss tillstånd att publicera bilder på vår hemsida samt i press och i sociala medier utan ersättning.


VEM KAN ANSÖKA?
Alla konstintresserade, konstnärer, såväl amatörer som etablerade över 15 år som är bosatta i Skärholmens stadsdel (Bredäng, Sätra, Skärholmen, Vårberg) eller har en särskild koppling till platsen (isåfall ska detta anges). Alla deltagande konstnärer i Skärholmens Vårsalong måste ansöka om medlemskap i FOLK. Det kostar 100 kronor per år för vuxna, eller 50 kronor per år för pensionärer och studenter.


VILKA KONSTUTTRYCK ACCEPTERAS?
ALLA, t ex teckning, måleri, grafiska konstformer, skulptur, fotografi, videokonst, performance, keramik och installationer.


VILKA MÅTT ACCEPTERAS?
Konstverken får inte överstiga måttet 180*180 cm. Summan av höjd och bredd kan inte överskrida 360 cm. Skärm för videokonstverk får inte heller överstiga måtten. Performancekonstnärer kan arbeta inom ett område av 4 kvadratmeter.


FRÅGOR?

Har du frågor eller behöver hjälp att fylla i ansökan kan du maila opencall@folkiskarholmen.se

Mer information om inlämning och hämtning av verk hittar ni på vårsalongens hemsida:

www.skarholmen-varsalong.se

 

Vi ser framemot din ansökan!