OM OSS


Projektet att anordna en vårsalong i Skärholmen är en dröm som konstnären Raul Leon Alvarez har försökt att genomföra i området under lång tid. Skärholmens vårsalong växte fram ur hans egna erfarenheter av att konstvärlden behöver bli öppnare och mer tillgänglig med utställningsmöjligheter för fler och också utanför city. Konstintresserade i närområdet ska inte behöva åka till city för att uppleva konst och vårsalongen sätter Skärholmen på den konstnärliga kartan för besökare från andra platser. Ambitionen är att Skärholmens Vårsalong blir ett årligt event att se
framemot och att Skärholmen på sikt utvecklas till en konstnärlig referens. 

Raul Leon Alvarez är bosatt i Skärholmen sedan 2011 och arbetar vid sidan om sitt konstnärliga arbete med olika konstprojekt, bland annat som pedagog och handledare. Han har tidigare anordnat utställningar på Kuba, i Mali och i Sverige. 

Mer om Raul: https://www.raulsrum.com/


Projektet möjliggjordes tack vare samarbetet med Folk i Skärholmen som i sin tur har stöd från Kulturrådet. 

 

Folk i Skärholmen är en paraplyförening som finns till för dig som är verksam eller bor i Skärholmen. Folk i Skärholmen  tror på fria mötesplatser där människor kan träffas, nätverka, skapa kultur och utvecklas tillsammans.  

 Mer om Folk i Skärholmen: https://folkiskarholmen.se/


Utställningslokalen Ateljé SKHLM tillhandahålls av SKHLM.